Vei/trafikk

Rundkjøringer og trafikkøyer.

Rundkjøringer og trafikkøyer.

Ingenting er vedlikeholdsfritt, men ved bruk av Sedum i rundkjøringer og trafikkøyer reduseres skjøtsel til et minimum. Vær litt obs mot alt for mye salt i bedet gjennom vinteren. Legge en buffersone mellom vei og rundkjøring enten med grus/stein eller belegningsstein.  

Les mer

Et fargrikt syn for øyet

Et fargrikt syn for øyet

Fotoene viser samme rundkjøring i Grimstad med et par måneder mellomrom. Enklere og mer fargerikt kan det neppe bli. Sedummiks matte inneholder 6-8 sedumarter som både har forskjellig vekst og fasong, men også farger i flere nyanser som rødt,rosa hvitt og gult som blomstrer til ulik tid gjennom sesongen. Lag gjerne en kupert overflate som vil gi mer liv og dybde i rundkjøringa eller legg ned noen mosegrodde steiner, røtter. Et lavtvoksende bartre faller inn i sedummiljøet...

Les mer

Jernbane, trikk og t-bane

Jernbane, trikk og t-bane

Deler av den nye jernbanestrekningen inn til Tønsberg vil få sedum-dekke. Dette er god urban design og miljøvennlig. Og ikke noe nytt i nede i Europa. Det blir noe helt magisk med å se tog og trikker i Barcelona, Strasbourg og Frankfurt gli lydløst over senger av grønt vekstdekke.  Tidligere har Vital Vekst AS levert forsøksfelt med sedum i skinnegangen til bybanen i Bergen og 1500 m2 sedum-dekke til Paradis Jernbanestasjon i Stavanger.

Les mer